Welkom bij Dogmeat voor Waalwijk eo, 

Wat houdt BARF nu precies in

 

B.A.R.F. de afkorting van Bones en Raw Food of Biological Appropriate Raw food. Vrij vertaald Biologisch verantwoorde rauwe voeding. Een dieet voor de hond die bestaat uit uitsluitend rauwe voeding. Dus rauw vlees, rauwe botten, rauwe groenten ... alles rauw.

Met BARF is de bedoeling dat je zo veel mogelijk een prooidier benaderd. Je voert dus een bepaalde percentage rauwe eetbare botten, orgaanvlees, spiervlees en een klein gedeelte plantaardig materiaal. Granen zijn niet verboden, maar ook niet noodzakelijk om te voeren.

Nu is iedereen natuurlijk opgevoed met het idee dat botten eng zijn, gaan splinteren enz. Dat is ook zo als je ze verhit. Zolang ze niet gekookt, gebakken of anders met hitte bewerkt zijn, is er niets aan de hand. Persoonlijk zou ik geen varkensbotten geven.

De juist eetbare botten zijn de niet-dragende botten van jonge runderen, schapen, lammeren, geiten. We hebben het dan b.v. over de ribben en de wervels. Het is dan de bedoeling dat je de rauwe botten geeft, de zogenaamde RMB's (Raw Meaty Bones). Daarnaast kun je ook al het klein gevogelte van kwartel tot kip en eend in zijn geheel voeren, maar bij gevogelte wordt het meest gebruik gemaakt van de kippennekken de kippenkarkassen die relatief voordelig en makkelijk te verkrijgen zijn.

Met BARF geef je alles rauw, dus ook de botten en als je dan ook nog de juiste botten hebt hoef je niet bang te zijn voor splinters.

Orgaanvlees maakt ook zo'n 10 tot 20% deel uit van de maaltijd. Hiertoe behoren hart, lever, pens, milt, long, nieren. Darmen officieel natuurlijk ook alleen de meeste honden eten die niet, dus laten wij die bij het samenstellen van een maaltijd maar helemaal buiten beschouwing.

Rauw vlees is niet eng om aan je honden te geven. Er zitten geen enge bacteriën in waar ze ziek van worden. Sommige bacteriën leggen al het loodje in het sterkere maagzuur en voor anderen zijn honden helemaal niet gevoelig. En wormen krijgen ze er ook niet van, integendeel.
Al het vlees dat we geven is afkomstig van dieren die geschikt zijn voor menselijke consumptie.
 

Stap over op een 100% natuurlijke voeding. Geen kunstmatige toevoegingen, zoals kleur-, geur-, en smaakstoffen. En Glutenvrij. (geen rijst of granen)

 

De levering van Dogmeat is

in Waalwijk en omgeving gratis vanaf 10 kg!!!!